maanantai 12. marraskuuta 2012

Lehtikaaliriisi


Lehtikaaliriisi on ollut jo muutaman syksyn ajan suosikkiruokiani. Olen kirjannut ruutupaperille summittaisia ohjeita ja reseptin alkuperä on jäänyt hämärän peittoon. Äsken kuukkeloin kale rice recipe ja ensimmäisenä hakutuloksena sain Gwyneth Paltrow's healthy fried rice recipe... En tiedä, onko oma ohjeeni alunperin Hollywood-tähden vai kenen, mutta raaka-aineiltaan menevät Gwynnien ja mun ohjeet melkein yksi yhteen. Gwynethin resepti löytyy ainakin täältä, omani tuosta alta.

Lehtikaaliriisi sopii hyvin lisäkkeeksi esim. teriyakilohelle tai sitä voi kasata ison keon lautaselle ja kipata päälle uppomunan.


Lehtikaaliriisi 4:lle

2,5 dl pitkäjyväistä ruskeaa riisiä kypsennettynä (huom: käytän aina tätä metodia!)

2 rkl oliiviöljyä
1 sipuli hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä hienonnttuna
150 g lehtikaalia lehtiruoti poistettuna ja silputtuna
1 dl vettä
2 rkl soijakastiketta

Kuullota sipulia pari minuuttia oliiviöljyssä. Lisää valkosipuli ja jatka muutama minuutti.

Lisää pannulle lehtikaali ja jatka paistamista muutama minuutti.

Kaada pannulle vesi, peitä kannella tai foliolla, madalla lämpöä ja hauduttele kymmenisen minuuttia.

Lisää kypsä riisi pannulle, paistele pari minuuttia, mausta soijalla ja sekoita hyvin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti