perjantai 12. lokakuuta 2012

Paahdetut kasvikset


Sosiaalisen median luopio a.k.a. bloggaajanne on täällä taas. Tämmöistä tämä harrastustoiminta on - joskus ei vaan ehdi tai saa aikaiseksi.

Syksyn tunnistaa monestakin seikasta: ilma viilenee, ulkokasviston vihreys muuttuu ruskan kautta vehreyttömyydeksi, Fasun joulusuklaa ja glögi ilmestyvät ruokakauppaan, roséviini ja auringonlasku vaihtuvat punaviiniksi ja kynttilänhämyksi. Pistämätön indikaattori on myös kuvien muuttuminen täällä blogissa entistäkin surkeammiksi. Energiasäästölamppu + kännyräpsy + laiskuus = kaamea kuva. Ravintolakoulussa saatu oppi "uuni kaunistaa" onkin muuttunut toiveikkaaseen "Instagram kaunistaa" -muotoon.

Paahdetut kasvikset ovat superhelppo, terveellinen ja monipuolinen syysruoka. Luultavasti en tarjoa kenellekään mitään uutta pistämättömän reseptini kanssa, mutta menkööt alkulämmittelystä ja seuraavalla kerralla jotain sähäkämpää.

  • Paahdetut kasvikset ovat mainio lisäke melkein mille tahansa ruoalle, mutta itse tykkään syödä niitä ison kasan pääruokana kera jonkun proteiinin (esim. feta, vuohenjuusto, tofu, kala).
  • Kasvikset voi maustaa ennen uunia esim. jeeralla ja korianterilla, kuivatuilla yrteillä, savupaprikalla jne.
  • Uunin jälkeen päälle voi heitellä jotain tuoretta vihreää, kuten pinaattia, rucolaa tai basilikaa.
  • ÄLÄ NUUKAILE ÖLJYN KANSSA!

Paahdetut kasvikset 2-4:lle

n. 1 kg kasviksia (esim. kesäkurpitsa, kurpitsa, munakoiso, herkkusieni, tomaatti, sipuli, valkosipuli, retiisi, paprika, ruusukaali, kukkakaali ja parsakaali)
1/2 - 1 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
mustapippuria

Pilko kasvikset ronskeiksi paloiksi. Sekoita niiden joukkoon huolella öljy ja mausteet.

Levitä uunipellille yhteen kerrokseen ja paista 225-asteisessa uunissa 20-30 minuuttia. Kääntele kasviksia paahtamisen puolivälissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti