tiistai 3. heinäkuuta 2012

Thai-kalaa


Olen aiemminkin puhunut pakastekalan ongelmallisuudesta: sitä on kätevää pitää pakastimessa hätävarana ja sitä on helppo löytää MSC-sertifioituna, mutta kun se maistuu aika kurjalta. Kalakeitto on tähän mennessä ollut mielestäni ainoa ruoka, jossa pakastekala toimii ihan kelvollisesti.

Ostin keväällä Lidlistä kilon pussin MSC-sertifioituja seitifileitä. Nyt kun pakastimeen pitää tehdä tilaa uudelle marjasadolle, on ollut pakko keksiä fisuille käyttöä. Olen ihmeissäni, liikuttunut ja onnellinen, koska onnistuin valmistamaan pakastekalasta aikas hyvän aterian! Ja helpon ja nopean! Maailman on todellakin saatava tietää tästä ihmeestä!

  • Kalana voi käyttää tuoretta valkolihaista kalaa, silloin kypsymisaika lienee minuutin-pari per puoli.
  • Jos kastiketta jää yli, saa siitä mainion pohjan thai-tyyliselle kala- tai kasviskeitolle. Tai korvaa osa (jasmiini)riisin keitinvedestä soosilla, sekin toimii eri hyvin.


Thai-kala 2:lle

Kastike:
2 dl kookosmaitoa
1 rkl maapähkinävoita (esim. Urtekram)
1 tl chilitahnaa (esim. sambal oelek)
1 rkl soijakastiketta
1 rkl kalakastiketta (nam pla)

2 isoa pakasteseitifilettä

Lisäksi:
limeä lohkoina
tuoretta kesäsipulia, korianteria tai basilikaa


Sekoita kaikki kastikkeen aineet isossa paistinpannussa. Laita pannu keskilämmölle liedelle ja kuumenna kannen alla, kunnes soossi poreilee.

Aseta jäiset fileet pannulle kastikkeeseen. Kalan ei tarvitse olla kokonaan kastikkeen peitossa. Peitä pannu kannella ja haudutele viitisen minuuttia. Käännä fileet ja jatka kypsennystä toiset 5 minuuttia.

Tarkista kypsyys, nosta kalat lautasille, kaada päälle kastiketta, ripottele hienonnettua kesäsipulia tai yrttejä ja asemoi pari limelohkoa sievästi lautasen reunalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti