keskiviikko 27. kesäkuuta 2012

Raparperi-inkiväärilimonadi


Kuten olen aiemminkin maininnut, käytän raparperia sangen vähän. Tänä kesänä olen tehnyt pari kertaa raparperi-kookosjäätelöä (tästä lisää joku toinen kerta) ja raparperi-inkiväärilimonadia. Ilmeisesti paras raparperisesonki päättyy juhannukseen, mutta raparperilimppariin voi hyvin upottaa vähän jykevämpiäkin raparperinvarsia.

Ja kuten kaikki tiedämme, raparperin oksaalihappo sitoo kalsiumia eli raparperin kanssa olisi hyvä nauttia jotain kalsiumpitoista apetta. Tarkoittaa sitä, että raparperilimpan kyytipoikana olisi suositeltavaa nauttia esimerkiksi kermaleivos tai muhkea juustoleipä. Mitäpä sitä ei ihminen terveytensä vuoksi olisi valmis tekemään!


  • Itse tykkään muikeasta limpparista, mutta jos teet tätä lapsille tai olet makean ystävä, ainakin puolitoistakertaista sokerin määrä. Sokerin voi korvata jollain muulla makeutusaineella, kuten agavella tai stevialla.


Raparperi-inkiväärilimonadi

Siirappi:
5 dl vettä
n. 250 g raparperia pestynä ja pilkottuna (ei tarvitse kuoria)
n. 50 g tuoretta inkivääriä siivutettuna (jos luomu, ei tarvitse kuoria)
n. 1 dl sokeria

Lisäksi:
3 limen mehu
n. 1,5 l soodavettä

Laita kaikki siirapin aineet kattilaan ja hauduttele matalalla lämmöllä kannen alla kymmenkunta minuuttia.

Purista joukkoon 3 limen mehu, siivilöi ja jäähdytä siirappi. Säilytä jääkaapissa.

Valmista limonadia saat sekoittamalla n. 1 osan siirappia ja 3 osaa soodavettä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti